cv Ellen Boers

cv Ellen Boers

Ellen Boers begon haar muzikale loopbaan op 8-jarige leeftijd met accordeonlessen. Aanvankelijk specialiseerde ze zich in het Balkan-, Roma- en Klezmerrepertoire. Ze speelde in diverse orkesten en begeleidde folkloredansgroepen, waarmee ze diverse binnenlandse en buitenlandse optredens verzorgde. Als zangeres zong en speelde ze geruime tijd in orkest Zustar, waarvan in 1997 de Jiddische cd ‘Tif vi di Nacht’ verscheen.
Sinds 2001 zingt zij in Balkanswingband Sultan, die 2004 de cd ‘Obstinato’ uitbracht.

In de loop der jaren breidde haar belangstelling zich uit naar de klassieke muziek. Ze nam zang- en pianolessen, volgde opera-en liedcursussen, en studeerde muziektheorie en onderwijsleer voor het hoofdvak zang aan de Schumann Akademie. Samen met de luitisten Gert de Vries en Agnes Leopold en met sopraan Barbara Wessel gaf zij concerten met Renaissance liederen.

Met Henriëtte Schenk vormde zij het duo ‘Les Musettes’, waarmee ze Franse chansons ten gehore bracht. Tegenwoordig brengt ze met Henriëtte Schenk Russische romances tijdens lezingen van Michel Krielaars over zijn boek ‘Het brilletje van Tsjechov’.

In het dagelijks leven werkt Ellen als ambulant dienstverlener in het Speciaal Onderwijs voor kinderen met een communicatieve beperking.

< Terug