cv Irina Antonova

cv Irina Antonova

Irina Antonova is in Rusland geboren en begon als 6-jarige met pianospelen. Een jaar later won ze een concours voor jong talent, georganiseerd door de Russische Federatie. In 1993 behaalde ze aan het Muzikaal Gymnasium haar diploma piano.
Haar professionele opleiding volgde ze aan het Oeral Staatsconservatorium in Jekaterinburg bij professor Reznikov, waar ze in 1998 haar solistendiploma behaalde. Daarna volgde ze masterclasses bij o.a. Jevgeni Malinin, Eugen Indjic, V. Sakavronski, V.Trop, A. Dukatsjev en Rudolf Jansen.

In 1988 kwam ze naar Nederland waar ze haar studie voortzette bij A. Makarov aan het conservatorium te Groningen. Haar solistendiploma behaalde ze in 2003 op het Sweelinck Conservatorium.
Tussen 2003 en 2006 volgde ze masterclasses bij Elena Kroon aan het Rachmaninoff Conservatorium te Parijs. Met Elena gaf ze daar ook concerten.
Vanaf 2000 is ze als vaste begeleider in de Duif in Amsterdam. Ze werkte voor de Frank Sanders' Akademie voor Muzikaal theater en begeleidde vaak het Aad Hoc Koor.

Ze is pianodocente aan de Piano Academie Amsterdam en Globe ckc in Hilversum. Tevens geeft ze regelmatig concerten: solo, met zangers, koren en strijkensembles.

< Terug