zang accordeon cello piano

Les Petitfours

Petitfours zijn natuurlijk de lekkere kleine taartjes, maar je kunt ook denken aan een groepje van vier niet eens zo kleine mensen.
En dat zijn wij. Vier vrouwen die met heel veel plezier samen muziek maken.

Les Petitfours

Henriette Schenk, zang
Irina Antonova, piano
Heleen Wabeke, cello
Ellen Boers, accordeon

Waar is de sneeuw van weleer?

In dit programma zingen en spelen we Franse en Russische chansons uit de jaren 60. Chansons van o.a. Barbara, Jacques Brel, George Brassens, Boelat Okoedzjava en Vladimir Vysotski. We hebben deze chansons bewerkt voor de unieke combinatie zang, cello, accordeon en piano en zoeken in onze voorstelling naar intimiteit in het uitvoeren van deze bijzondere muziek. De enscenering is die van een cabaretesk café chantant met verrassende onbekende liederen maar ook evergreens als ‘Ne me quitte pas’ en ‘Sous le ciel de Paris’.

De combinatie van Franse en Russische chansons is treffend. Zo hebben Boelat Okoedzjava en George Brassens veel gemeen, zoals hun simpele gitaarbegeleidingen en hun fijne, kritische teksten. Ook Jacques Brel en Vladimir Vysotski kun je met elkaar vergelijken door hun rauwe manier van zingen en vooral hun grote passie. En zo vormt Barbara een mooie combinatie met Bella Achmadoelina door de melancholie in hun teksten.

Het programma Waar is de sneeuw van weleer? duurt ongeveer een uur. Dat is inclusief de korte toelichting op de liederen. Desgewenst kan het programma ook aangepast worden, ingekort of uitgebreid. Er is een programmaboekje beschikbaar met een toelichting en de Russisch-Nederlandse en Frans-Nederlandse teksten.

Regisseur Jantien Koenders heeft  met fijne regieadviezen van 'Waar is de sneeuw van weleer?' een theatraal-muziekprogramma van gemaakt.  

Optredens:                                                                           Zie bij: concerten 

les petitfoursles petitfours
les petitfoursles petitfours

Molitva (1963), B. Okudzjava

Aigle noir (1970), Barbara

Wilt u meer weten?

Programma
cv Ellen Boers
cv Heleen Wabeke
cv Irina Antonova

Boekingen: willemvandewetering@upcmail.nl